Đề thi thử môn Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2020 #1 của cô Quỳnh Trang GV ĐH Ngoại ngữ

11/20/2019 10:32:25 AM
Cô Nguyễn Quỳnh Trang đã trúng tuyển 9 trường ĐH hàng đầu của Úc, học ĐH Sydney Australia, là thạc sĩ, giảng viên Đại học Ngoại Ngữ, quản lý chuyên môn và đào tạo giáo viên cho nhiều tập đoàn đa quốc gia, tác giả của nhiều đầu sách học tiếng Anh. Muốn học offline với cô Quỳnh Trang, đăng kí tại https://forms.gle/GyCrUGWqgTw255zbA

Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

  • harbors

  • maintains
  • continues
  • prevents

Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

  • looked
  • worked
  • cooked
  • crooked

Choose the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

  • choir
  • choice
  • challenge
  • cheerful

Choose the word which differs from the other three in the position of primary stress.

  • ability
  • society
  • invention
  • entertain

Choose the word which differs from the other three in the position of primary stress.

  • infer
  • prefer
  • offer
  • transfer

Choose the word(s) which is CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

He passed his exams with flying colors.

  • badly
  • successfully
  • difficulty
  • easily

Choose the word(s) which is CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

The President expressed his deep sorrow over the bombing deaths.

  • anger
  • regret
  • passion
  • sadness


Choose the word(s) which is CLOSEST in meaning to the underlined word(s).
First, you have got to think logically about your fears.

  • belong to
  • must
  • own
  • may


Choose the word(s) which is OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).
He's rather mean when it comes to spending money on the children.

  • rich
  • excited
  • generous
  • poor

Choose the word(s) which is OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).
Nothing concentrates the mind better than the knowledge that you could die tomorrow.

  • makes no effort
  • has no difficulty
  • takes no notice of
  • pays attention to


Choose the correct answer.
__________ he failed in the entrance exam caused his family much sadness.

  • The thing
  • That
  • What
  • Which

Choose the correct answer.

The number of students in every class in my school __________ over 45.

  • weren’t
  • hasn’t
  • isn’t
  • aren’t


Choose the correct answer.
I have been fascinated by __________ since I was at secondary school.

  • photography
  • photographer
  • photograph
  • photographic

I had little difficulty _____ the others to come.

  • persuading
  • to be persuading
  • to persuade
  • persuade

I regret _____ you that you failed the test.

  • to tell
  • tell
  • told
  • telling

He behaved like an adult. I think he is more _____ than the other boys in his class.

  • mature
  • intelligent
  • developed
  • ambitious


Choose the correct answer.
Well- __________ child often behaves quite differently from one who did not get good schooling.

  • educating
  • educate
  • education
  • educated

Choose the correct answer.

It would be lovely if the children could see and, __________, touch the animals.

  • finally
  • eventually
  • if possible
  • at last

There is no _______ explanation for what happened.

  • scientifically
  • scientist
  • science
  • scientific

Choose the most suitable response to complete each of the following exchanges.
– “I’ve passed my driving test.”

- “________”.

  • That’s a good idea.
  • Congratulations!
  • It’s nice of you to say so.
  • Do you?

Read the passage and choose the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Many parents believe that they should begin to teach their children to read when they are scarcely more than toddlers. This is fine if the child shows a real interest but a child could be counter-productive if she isn't ready. Wise parents will have a attitude and take the lead from their children. What they should provide is a selection of toys, books, and other activities. Nowadays there is plenty of good available for young children, and of course, seeing plenty of books in use about the house will also them to read.

Of course, books are no longer the only source of stories and information. There is also a huge range of videos, which can reinforce and extend the pleasure a child finds in a book and are valuable in helping to increase vocabulary and concentration. Television gets a bad review as far as children are concerned, mainly because too many spend too much time watching programs not intended for their age . Too many television programs induce an incurious, uncritical attitude that is going to make learning much more difficult. , approved viewing of programs designed for young children can be useful. Just as adults enjoy reading a book after seeing it serialized on television, so children will pounce on books which their favorite television characters, and videos can add a new dimension a story known from a book.

Read and choose the correct answer.

Walt Disney was born in 1901 in Chicago but soon moved to a small farm near Marceline, Missouri. From this rural and rather humble beginning, he later became one of the most famous and beloved motion-picture producers in history. Although he died in 1966, his name and artistic legacy continue to influence the lives of millions of people throughout the world.

After several years of barely making ends meet as a cartoon artist operating from his Los Angeles garage, Disney had his first success in 1928, with his release of a Mickey Mouse cartoon. Throughout the next decade, he continued to produce a number of cartoons, and develop more of his highly profitable and enduring creations, such as Donald Duck and Pluto. In the late 1930s, he issued a full-length cartoon film. Snow White became an instant commercial and critical success. This was only the first of many films, both animated and not, produced by Disney and his studio.

But as renowned as Disney name is for cartoons and movies, it is probably best known for a string of spectacular amusement and theme parks. Starting with California’s Disneyland in 1955 and culminating with the fantastically successful Disney World and EPCOT Center in Florida, Disney became a household name. In recent years, the theme park concept became international, with openings in Tokyo and Paris. With the continuing success of Disney, the creation of future theme park is under discussion.

Which of the following is the title for the passage?

  • Walt Disney and his Legacy.
  • Walt Disney’s Boyhood Years
  • The history of Disney World and Disneyland.
  • Walt Disney and Animated Cartoons

The word “humble” in bold in paragraph 1 is closest in meaning to _________.

  • shy
  • respectful
  • simple
  • boring

What is the author’s attitude toward the accomplishments of Walt Disney?

  • approving
  • respectful
  • ambivalent
  • critical

In paragraph 2 “barely making ends meet” in bold is closest in meaning to __________.

  • trying new businesses.
  • not making much money.
  • meeting personal failure.
  • producing only a few cartoons.

The word “enduring” in bold in paragraph 2 is closest in meaning to __________.

  • difficult
  • suffering
  • lasting
  • famous

The word “renowned” in bold in paragraph 3 is closest in meaning to _________.

  • possessed
  • well-known
  • useful
  • talked about

It can be inferred from the passage that ________.

  • Snow White was Disney’s most successful film.
  • Disney created cartoon movies and “non-cartoon” movies.
  • the Tokyo theme park is in financial difficulty.
  • the California theme park is now closed.

The word “concept” in bold in paragraph 3 is closest in meaning to __________.

  • birth
  • idea
  • location
  • demand

According to the passage, which of the following is TRUE?

  • Mickey Mouse was Disney’s only cartoons creation.
  • Snow White was the first full-length cartoon film.
  • Disney’s first achieved success after his death.
  • Disney’s first concern was always profitability.

In future years it is most likely that ___________.

  • the remaining theme parks will also close
  • Disney will produce only cartoons.
  • the Disney name will stay well–known.
  • the Paris theme park will become successful