Đề thi thử THPT 2019 của thầy Bùi Văn Vinh #6

20/05/2019 9:54:20 CH
Đề thi thử đại học môn Tiếng Anh số 6 được biên soạn bởi Thầy Bùi Văn Vinh (ĐHSP HN) - GV chuyên luyện ngữ pháp, chuyên gia viết sách Tiếng Anh. SĐT: 0977.267.662. FB: https://www.facebook.com/quoc.vinh.10. Đề hiện chưa có giải thích đáp án chi tiết.
Choose the word that differs from the rest in the pronunciation
  • Chemical
  • Approach
  • Achieve
  • Challenge
Choose the word that differs from the rest in the pronunciation
  • linked
  • declared
  • finished
  • developed
Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress
  • Company
  • Atmosphere
  • Customer
  • Employment
Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress
  • Institution
  • University
  • Preferential
  • Indicative

Choose the underlined part that needs correction
The governor, with his wife and children, are at home watching the election returns on TV.

  • his
  • are
  • watching
  • returns

Choose the underlined part that need correction
She was used to do shopping on Sunday but now she doesn’t have time.

  • was used
  • do
  • on
  • doesn’t

Choose the underlined part that needs correction
A cure for the common cold, causing by a virus, has not been found.

  • for
  • causing
  • a virus
  • has not been found

Choose the correct answer.

Choose the correct answer.

Many species of wildlife are ______ of extinction.

  • at risk
  • on the verge
  • on the side
  • in dangers

Choose the best answer.

I like this essay because it is very _________.

  • imaginable
  • imaginary
  • imagination
  • imaginative

Choose the best answer.

____ your help, I wouldn’t have got the scholarship.

  • If I had had
  • Had not it been for
  • But for
  • Unless I had

Choose the best answer.

I was enjoying my book, but I stopped _______ a programme on TV.

  • to read to watch
  • reading to watch
  • to read for watching
  • reading for to watch

Choose the best answer.

My father always _____ the crossword in the newspaper before breakfast.

  • writes
  • works
  • does
  • makes

Choose the best answer.

We suggested that she _____ the 10:30 train immediately.

  • take
  • has to take
  • might take
  • may take

Choose the best answer.

This is the most difficult job I've ever had to do_____.

  • by heart
  • by chance
  • by far
  • by myself

Choose the best answer.

She is a friendly person. She gets ______ all her neighbours.

  • up well with
  • down well with
  • on well with
  • get off with

Choose the best answer.

We regret to tell you that the materials you ordered are ______.

  • out of stock
  • out of work
  • out of reach
  • out of practice

Choose the best answer.

In the kitchen, there is a ______ table.

  • beautiful large round wooden
  • large beautiful wooden round
  • wooden round large beautiful
  • round large wooden beautiful

Choose the best answer.

The handwriting is completely _____________. This note must have been written a long time ago.

  • indelible
  • unfeasible
  • inedible
  • Illegible

Choose the best answer.

He travelled ________ for twenty years and then he decided to return home.

  • far from it
  • farthest of all
  • far and wide
  • farther away

Choose the most suitable response to each of the following questions

John: “Could you tell me how to get to the nearest post office?”

Peter: “________”

  • Sorry for this inconvenience.
  • I have no clue.
  • Not at all.
  • Sorry, I’m a new comer here.

Choose the most suitable response to each of the following questions

- Janet: "My parents got divorced when I was 5."

- Jean: "____"

  • They shouldn't do that.
  • How did it happen?
  • You must have been shocked.
  • Oh, I'm sorry to hear that.

Choose the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part

The new cowboy-film catches the fancy of the children.

  • attracts
  • Satisfies
  • surprises
  • amuses

Choose the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part

The dog saw his reflection in the pool of water.

  • imagination
  • bone
  • leash
  • image

Choose the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part

I have a vague recollection of meeting him when I was a child.

  • clear
  • indistinct
  • imprecise
  • ill-defined

Choose the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part

The clubs meet on the last Thursday of every month in a dilapidated palace.

  • neglected
  • regenerated
  • furnished
  • renovated

Read the following passage and choose the best fits each space.

INFLUENCES OF TELEVISION

Television has changed the lifestyle of people in every industrialized country in the world. In the United States, where sociologists have studied the effects, some interesting observations have been made.

Television, although not essential, has become a(n) (26) _____ part of most people’s lives. It has become a baby-sitter, an initiator of conversations, a major transmitter of culture, and a keeper of traditions. Yet when what can be seen on TV in one day is critically analyzed, it becomes evident that television is not a teacher but a sustainer. The poor quality of programs does not elevate people into greater (27) ______.

The primary reason for the lack of quality in American television is related to both the history of TV development and the economics of TV. Television in America began with the radio. Radio companies and their sponsors first experimented with television. Therefore, the close relationship, which the advertisers had with radio programs, became the system for American TV. Sponsors not only paid money for a time within programs, but many actually produced the programs. Thus, coming from the capitalistic, profit-oriented sector of American society, television is primarily (28) _______ with reflecting and attracting society rather than innovating and experimenting with new ideas. Advertisers want to attract the largest viewing audience possible; to do so requires that the programs be entertaining rather than challenging.

Television in America today remains, to a large (29) _______, with the same organization and standards as it had thirty years ago. The hope for some evolution and true achievement toward improving society will require a change in the (30) _______ system.

Choose the correct answer.
  • integral
  • mixed
  • fractional
  • superior
Choose the correct answer.
  • preconception
  • knowledge
  • understanding
  • feeling
Choose the correct answer.
  • concerned
  • interested
  • worried
  • connected
Choose the correct answer.
  • extent
  • degree
  • size
  • amount
Choose the correct answer.
  • total
  • full
  • entire
  • complete

Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions.

In the American colonies, there was little money. England did not supply the colonies with coins and did not allow the colonies to make their own coins, except for the Massachusetts Bay Colony, which received permission for a short period in 1652 to make several kinds of silver coins. England wanted to keep money out of America as a means of controlling trade: America was forced to trade only with England if it did not have the money to buy products from other countries. The result during this pre-revolutionary period was that the colonists used various goods in place of money: beaver pelts, Indian wampum, and tobacco leaves were all commonly used substitutes for money. The colonists also made use of any foreign coins they could obtain. Dutch, Spanish, French, and English coins were all in use in the American colonies.

During the Revolutionary War, funds were needed to finance the world, so each of the individual states and the Continental Congress issued paper money. So much of this paper money was printed that by the end of the war, almost no one would accept it. As a result, trade in goods and the use of foreign coins still flourished during this period.

By the time the Revolutionary War had been won by the American colonists, the monetary system was in a state of total disarray. To remedy this situation, the new Constitution of the United States, approved in 1789, allowed Congress to issue money. The individual states could no longer have their own money supply. A few years later, the Coinage Act of 1792 made the dollar the official currency of the United States and put the country on a bimetallic standard. In this bimetallic system, both gold and silver were legal money, and the rate of exchange of silver to gold was fixed by the government at sixteen to one.

The passage mainly discusses______

  • American money from past to present.
  • the English monetary policies in colonial America.
  • the effect of the Revolution on American money.
  • the American monetary system of the seventeenth and eighteenth centuries.

The passage indicates that during the colonial period, money was______

  • supplied by England.
  • coined by colonists.
  • scarce.
  • used extensively for trade.

The Massachusetts Bay Colony was allowed to make coins_______

  • continuously from the inception of the colonies.
  • throughout the seventeenth century.
  • from 1652 until the Revolutionary War.
  • for a short time during one year.

The pronoun “it” in paragraph 2 refers to which of the following ___.

  • the Continental Congress
  • Paper money
  • the War
  • Trade in goods

The word “remedy” in paragraph 3 is closest in meaning to_______.

  • resolve
  • Understand
  • renew
  • medicate
How was the monetary system arranged in the Constitution?
  • Only the US Congress could issue money.
  • The US officially went on a bimetallic monetary system.
  • Various state governments, including Massachusetts, could issue money.
  • The dollar was made the official currency of the US.
According to the passage, which of the following is NOT true about the bimetallic monetary system?
  • Either gold or silver could be used as official money.
  • Gold could be exchanged for silver at the rate of sixteen to one.
  • The monetary system was based on two matters.
  • It was established in 1792

Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions  

A survey is a study, generally in the form of an interview or a questionnaire, that provides information concerning how people think and act. In the United States, the best-known surveys are the Gallup and the Harris poll. As anyone who watches the news during presidential campaigns knows, these polls have become an important part of political life in the United States.

North American is familiar with many “person on the street” interviews on local television news shows. While such interviews can be highly entertaining, they are not necessarily an accurate indication of public opinion. First, they reflect the opinions of only those people who appear at a certain location. Thus, such samples can be biased in favor of commuters, middle-class shoppers, or factory workers, depending on which area the news people select. Second, television interviews tend to attract outgoing people who are willing to appear on the air, while they frighten away others who may feel intimidated by a camera. A survey must be based on a precise, representative sampling if it is to genuinely reflect a broad range of the population.

In preparing to conduct a survey, sociologists must exercise great care in the wording of questions. An effect survey question must be simple and clear enough for people to understand it. I must also be specific enough so that there are no problems in interpreting the results. Even questions that are less structured must be carefully phrased in order to elicit the type of information desired. Surveys can be indispensable sources of information, but only if the sampling is done properly and the questions are worded accurately.

There are two main forms of surveys: the interview and the questionnaire. Each of these forms of survey research has its advantages. An interviewer can obtain a high response rate because people find it more difficult to turn down a personal request for an interview than to throw away a written questionnaire. In addition, an interview can go beyond written questions and probe for a subject’s underlying feelings and reasons. However, questionnaires have the advantage of being cheaper and more consistent.

What does the passage mainly discuss?
  • The history of surveys in North America.
  • The principles of conducting surveys.
  • Problems associated with interpreting surveys.
  • The importance of polls in American political life.

The word “they” in line 7 refers to____.

  • North Americans
  • news shows
  • interviews
  • opinions

According to the passage, the main disadvantage of the person-on-the-street interviews is that they____.

  • are not based on a representative sampling
  • are used only on television
  • are not carefully worked
  • reflect political opinions

The word “precise” in line 10 is closest in meaning to_____.

  • planned
  • rational
  • required
  • accurate
According to paragraph 3, which of the following is most important for an effective survey?
  • a high number of respondents
  • Carefully worded questions
  • An interviewer’s ability to measure respondents’ feelings
  • A sociologist who is able to interpret the results

The word “exercise” in line 13 is closest in meaning to_____.

  • utilize
  • consider
  • design
  • defend

It can be inferred from the passage that one reason that sociologists may become frustrated with the questionnaire is that__________.

  • respondents often do not complete and return questionnaires
  • questionnaires are often difficult to read
  • questionnaires are expensive and difficult to distribute
  • respondents are too eager to supplement questions with their own opinions

According to the passage, one advantage of live interviews over questionnaires is that live interviews______.

  • cost less
  • can produce more information
  • are easier to interpret
  • minimize the influence of the researcher

Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

On account of Stella’s excellent work at the main branch of the bank, she is going to take over the branch in Leeds.

  • At the main branch of the bank, Stella has done a fantastic job; moreover, she will continue to do so as manager of the Leeds branch.
  • In order that she will be transferred to head the bank’s branch in Leeds, Stella has been doing amazing work at the main branch.
  • Stella is going to be moved to the bank’s branch in Leeds, even though her duties at the main branch have been performed extremely well.
  • Stella is going to become the manager of the bank’s Leeds branch because she has worked so well at the main branch.

Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Ever since he moved there at nineteen, Daniel Tsui has lived in the US.

  • Daniel Tsui went to live in the US at the age of nineteen, and he is still there.
  • Daniel Tsui has stayed in the US ever since he went there nineteen years ago.
  • Daniel Tsui was about nineteen years old when he first went to the US.
  • Daniel Tsui settled in the US when he was nineteen years old.

Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Would you mind if I went to the florist’s now?

  • I would rather you went to the florist’s now.
  • Why won’t you allow me to go to the florist’s now?
  • Would you mind getting off to the florist’s now?
  • I’ll go to the florist’s now if it is alright with you.

Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

No sooner had gold been discovered in California than thousands of people set out for the west coast of North America.

  • Thousands of people had already begun their journey to the west coast of North America by the time gold was found in California.
  • Thousands of people were heading for California on the west coast of North America when the news of the discovery of gold there reached them.
  • The west coast of North America became the destination of thousands of people the moment that gold was found in California.
  • It was not soon after the time that gold had been uncovered in California that thousands of people departed for North America’s west coast.

Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

The rain was too heavy for the umbrella we opened to have much effect.

  • As soon as we opened our umbrella, we realized that the rain was too heavy for it.
  • We needn’t have opened our umbrella since it was raining too heavily for it anyway.
  • In heavy rains, the umbrella we used to own didn’t actually protect us at all.
  • We opened the umbrella, but the rain wasn’t light enough for it to protect us much.